X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministra Justiției, decorată cu titlul de „Campioană anticorupție”

8 dec. 2023,, 13:07   Politică
3128 2

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) a conferit ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, titlul onorific de „Campioană anticorupție”, pentru angajamentul de a promova statul de drept și implementarea reformelor în sistemul de justiție din Republica Moldova.

Premiul i-a fost înmînat de către Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul galei „International Anticorruption Champions Award”, notează Noi.md.

În discursul susțin înaintea premierei, ministra Justiției a vorbit despre procesele demarate în Republica Moldova, inclusiv în partea ce ține de combaterea corupției, dar și despre dificultățile întîmpinate.

„Unul dintre obiectivele principale ale Guvernului Republicii Moldova este asigurarea independenței și funcționalității sistemului judiciar, fapt ce va duce la creșterea încrederii în actul de justiție”, a spus Veronica Mihailov-Moraru.

Titlul de „Campion anticorupție” a fost instituit acum doi ani, la inițiativa Departamentului de Stat al SUA. În acest an, Statele Unite au acordat acest premiu pentru 11 personalități din întreaga lume.

3
4
0
2
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?