X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ministerul Afacerilor Externe a explicat motivul refuzării intrării lui Narocinițkaia în Moldova

11 dec. 2021,, 10:15   Politică
4443 19

Șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Daniel Vodă, a spus de ce politologului rus și doctorului în științe, Natalia Narocinițkaia nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova.

"Este important ca experții individuali care doresc să participe la așa-numitele "alegeri" să se comporte ca un oaspete binevenit. Democrația este respectarea legilor și a comportamentului respectuos. Iar noi i-am avertizat politicos pe toți dinainte", a scris Vodă pe Facebook.
Menționăm faptul că postarea a fost scrisă în limba rusă.

De asemenea, Daniel Vodă a postat un link către îndemnul Ministerului Afacerilor Externe către toți partenerii externi de a nu delega observatori și de a nu participa la alegerile ilegale din Transnistria.

"Cu referire la așa numitele alegeri prezidențiale care urmează a fi organizate pe data de 12 decembrie în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, autoritățile naționale le califică drept neligitime și nule, care contravin legislației naționale în vigoare, precum și principiilor relevante ale dreptului internațional.

La rîndul său, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene prin intermediul canalelor diplomatice a venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim", a subliniat Vodă.


"Totodată, diplomația Republicii Moldova reiterează că oricare participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean", a rezumat Vodă.

Reamintim că ieri reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că politologului rus Natalia Narocinițkaia, care a venit în Moldova, nu i s-a permis intrare în țară, fără a i se explica motivele. Politologul a menționat că consideră deportarea ei ca avînd un motiv politic pe fundalul viitoarelor alegeri.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?