X 
Cutremure stiri: 504

Mihai Popșoi s-a întîlnit la Chișinău cu șefa diplomației germane, Annalena Baerbock

17 sep. 20:45   Politică
5 ore in urma 972 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a avut astăzi o întrevedere bilaterală cu ministrul federal al afacerilor externe al Germaniei, Annalena Baerbock, în marja Conferinței ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova.

Cei doi oficiali au discutat despre relațiile bilaterale în domeniul economic, cel al securității și consolidării rezilienței informaționale a țării noastre. De asemenea, discuțiile au vizat agenda de colaborare diplomatică și intensificarea dialogului între ambele state în cadrul organizațiilor internaționale.

În cadrul discuțiilor, Mihai Popșoi a mulțumit Annalenei Baerbock pentru sprijinul politic și practic al Germaniei oferit Republicii Moldova pe calea aderării la UE.

Totodată, șeful diplomației moldovenești și-a exprimat aprecierea pentru multiplele proiecte investiționale cu sprijin german, care generează locuri de muncă noi în diferite sectoare ale economiei moldovenești.

La rîndul ei, Annalena Baerbock a reiterat sprijinul solid al Germaniei pentru țara noastră, menționînd că participarea la Conferința de Parteneriat pentru Moldova demonstrează o dată în plus angajamentul comun al statelor europene și donatorilor internaționali de a contribui la dezvoltarea unei Moldove moderne și prospere.


„Această platformă de sprijin este o oportunitate imensă pentru Republica Moldova, de care trebuie să profitați pentru a accelera modernizarea și aderarea țării la UE,” a menționat, la rîndul ei, Annalena Baerbock. Întrevederea a fost urmată de semnarea unei declarații comune de intenție între ambele state privind cooperarea în domeniul securității cibernetice.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав