X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Mihai Popșoi: "Colegul nostru are statut de bănuit. Nu este vorba de corupție"

24 iul. 08:15   Politică
18 ore in urma 2773 0

Angajatul Ministerului de Externe, vizat în perchezițiile de la minister din luna aprilie, a fost suspendat din funcție. Declarația a fost făcută de ministrul de externe, Mihai Popșoi.

Potrivit lui, acesta are statut de bănuit. Totodată, Mihai Popșoi a precizat că nu poate să confirme sau să infirme că acest angajat al MAE ar fi învinuit de trădare de patrie.

„Colegul nostru a fost suspendat din funcție în urma scrisorii Procuraturii Generale sau Procuraturii de Combatere a Crimelor Organizate, unde am fost informați că a primit statutul de bănuit și, în rezultatul prevederilor legale, s-a luat decizia de suspendare din funcție pe durata anchetei sau pînă la o decizie a instanței așa cum cere lege.

Alte informații decît cele oferite de procuratură nu putem oferi pentru că nu le cunoaștem. Nu este vorba de corupție”, a declarat Mihai Popșoi, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Amintim că, la sfîrșitul lunii aprilie Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și cei ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins cu percheziții la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


În presă, au apărut informații precum că perchezițiile au avut loc în biroul șefului Direcției Consulare al MAE. Tot atunci, PCCOCS și MAE nu a confirmat și nici infirmat informațiile apărute în spațiul public.

0
13
1
3
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав