X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4136

Maria Zaharova: „Ceea ce se întîmplă în Moldova este fără precedent”

5 sep. 15:15   Politică
6 ore in urma 2574 0

Scenariul pe care îl desfășoară Occidentul pe teritoriul Republicii Moldova este foarte asemănător cu evoluția situației în alte țări, cu acțiunile agresive ale democrațiilor liberale occidentale, dar, cu toate acestea, evenimentele din Moldova pot fi numite fără precedent, deoarece se fac experimente pe un întreg popor, care este lipsit de propria limbă și istorie, iar românizarea este în plină desfășurare.

Această opinie a fost exprimată de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu cu jurnalistul și bloggerul moldovean, Gabriel Călin, relatează Noi.md.

Ea a menționat că scenariul pe care Occidentul îl realizează pe teritoriul Moldovei și nu numai, este foarte asemănător.

„Aceiași ideologi, aceleași matrițe, de a distruge istoria, de a se juca cu limba, de a rescrie identitatea culturală a acestui sau altui popor, națiune, naționalitate și așa mai departe. Desigur, de a trece prin religia canonică, de a întoarce pe dos tot ceea ce le este cu adevărat dreg oamenilor. Noi am văzut toate acestea și mai devreme, le vedem în alte părți ale lumii, dar ceea ce se întâmplă în Moldova este, în opinia mea, fără precedent”, a subliniat Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe a recunoscut că nu-și amintește de astfel de experimente asupra unei întregi națiuni sub pretextul democrației, a unei pretinse protecții a libertății de exprimare.


Potrivit ei, acum 80-90 de ani, al Treilea Reich a încercat să rescrie istoria, de exemplu, a Austriei sau, de exemplu, să distrugă slavii, a efectuat un holocaust.

„Acest lucru nu îi justifică în niciun fel, dar cel puțin a existat o logică infernală, dar totuși logică. Ei îi considerau pe acești oameni drept seoameni, rase inferioare, naționalități inferioare și așa mai departe, și acesta este tot răul pe care l-au făcut, l-au făcut împotriva celor pe care îi declarau dușmani. În ceea ce privește Moldova, știți, eu nu am văzut niciodată așa ceva, să vorbești în numele unui popor și să transformi acel popor într-un alt popor. Să vorbești în numele poporului și să faci totul pentru ca acest popor să nu mai existe. Acest lucru este evident. Românizarea este pe ordinea de zi. Este în plină desfășurare”, a subliniat Maria Zaharova.

53
1
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав