Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

MAN sesizează CEC în legătură cu distribuirea materialelor electorale pro-Maia Sandu

19 iun. 10:19   Politică
4426 0

Partidul Politic „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN) a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, acuzînd Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de agitație electorală ilegală în favoarea Maiei Sandu, care și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale, transmite Noi.md

În sesizare, MAN a cerut sancționarea PAS pentru că membrii partidului de guvernămînt ar fi distribuit ziare pentru promovarea referendumului din 20 octombrie privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, în care apare și poza Maiei Sandu.

"Mișcarea Alternativa Națională a sesizat Comisia Electorală Centrală despre distribuirea a 380 de mii de ziare de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în care se face agitație în favoarea candidatei declarate Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 și se politizează referendumul din aceeași zi. Aceste ziare sînt dedicate în întregime promovării imaginii candidatei Maia Sandu, incluzînd poze, citate și discursuri ale acesteia. Astfel, PAS promovează direct și intensiv imaginea candidatei susținute la alegerile prezidențiale, ceea ce este ilegal și creează concurență neloială față de alți potențiali candidați, periclitînd desfășurarea unor alegeri libere și corecte", menționează MAN.

Formațiunea constată că, astfel de practici nu se încadrează în conceptul de alegeri libere și corecte.

"Organul responsabil de asigurarea corectitudinii procesului electoral, Comisia Electorală Centrală (care se prezumă a fi imparțială), trebuie să înceteze aplicarea standardelor duble, să impună partidului de guvernare respectarea legii și să aplice în mod uniform legea pentru toți."


Noi.md amintește, majoritatea parlamentară PAS a decis că alegerile prezidențiale vor avea lor pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

34
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?