X 
Cutremure stiri: 504

Maia Sandu și Ursula von der Leyen au făcut primele declarații: ”vom investi 1,8 miliarde de euro în viitorii trei ani”

10 oct. 11:21   Politică
3 ore in urma 2665 1

Astăzi la Chișinău se află cu o vizită oficială Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aceasta a avut o întrevedere cu șefa statului Maia Sandu. Discuțiile au vizat sprijinul Uniunii Europene pentru reformele și progresul Moldovei, menit să consolideze democrația, statul de drept și dezvoltarea economică.

În cadrul conferinței de presă susținute după întrevedere, Maia Sandu, a mulțumit

”Vizita are loc într-un moment crucial pentru țara noastră. Îmi amintesc prima voastră vizită la scurt timp după ce am obținut statutul de țară candidată, de atunci am obținut un drum lung, iar în iunie am lansat oficial negocierile de aderare. Vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul oferit în realizarea acestor pași importanți în calea de apropiere de UE. Peste 65 % din produsele moldovenești ajung astăzi în Europa demonstrînd clar care este ineresul economic al țării noastre. Pe fundalul incertitudinilor regionale cauzate de războiul din Ucraina, UE a fost și este alături de noi ajutîndu-ne să devenim mai puternici, mai rezistenți”, a declarat Maia Sandu.

La rîndul său, Ursula von der Leyen a declarat că în următorii ani UE va investi 1,8 miliarde de euro.


”Eu ca și președinta comisiei UE cred că locul Republicii Moldova se află în UE. Vreau să subliniez faptul că economia dumneavoastăr și piața noastră unică trebuie să vină mai aproape. Sprijinul nostru se sprijină pe trei piloane, noi vom investi 1,8 miliarde de euro în viitorii trei ani și vom concentra acești pe mai multe domenii. Vom construi spitale noi în Bălți și în Cahul, vom construi drumuri și poduri noi, vom construi linii de electricitate care vor conecta rețeaua dumneavoastră la rețeaua UE. Ve-ți avea acces la aria de plăți unice ceea ce va contribui la transferuri mai rapide și cu plăți mult mai mici. Sprijinim și planul de reforme și vom instrui oamenii ca să poată obține locuri de muncă. Toate țările UE au parcurs vremuri grele, eu cred că Moldova va rămîne la fel de puternică și rezilientă. Rămînem în continuare alături de voi, vom fi alături de Moldova la fiecare pas pe parcursul aderării la UE”; a declarat Ursula von der Leyen.

6
0
0
0
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав