X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Maia Sandu se arată îngrijorată de tensiunile de la granița Ucrainei: „Sîntem vizați direct”

16 ian. 2022,, 12:38   Politică
27505 24

Maia Sandu spune că urmărește cu îngrijorare tensiunile de la granița Ucrainei cu Federația Rusă. Președinta crede că escaladarea unui eventual conflict armat ne va afecta inevitabil.

Totuși, președinta speră să nu se ajungă într-un asemenea punct, iar marii actori politici să găsească o cale de rezolvare a problemelor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Este o situație foarte complicată care ne îngrijorează și ne îngrijorează nu doar pe noi. Dacă vedeți toată lumea își exprimă aceste îngrijorări. Noi sîntem în această regiune și bineînțeles sîntem vizați direct de ce se va întîmpla acolo. Ne dorim, sperăm că lucrurile se vor rezolva pașnic. Știm că se lucrează la nivel internațional pentru a se ajunge la o soluție diplomatică. -În ce mod ar putea fi afectată Republica Moldova? - Sunt foarte multe potențiale consecințe în cazul unui scenariu militar dar repet, sper să nu se ajungă acolo”.

Amenințările armate la frontiera cu Ucraina au fost subiect de discuție la Consiliul NATO și Rusia, care a avut loc la Bruxelles. Occidentul, dar și Ucraina au informații că Rusia pregătește pentru următoarele luni o ofensivă împotriva țării vecine cu pînă la 175.000 de militari.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvînt al Kremlinului a declarat că exerciţiile, care au început în decembrie, cu participarea a peste 3.000 de militari şi tancuri în apropierea frontierei cu Ucraina, nu au legătură cu discuţiile actuale cu SUA şi NATO.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?