X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Maia Sandu salută începutul negocierilor de aderare la UE

25 iun. 20:41   Politică
2065 1

Președinta Maia Sandu salută începutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Într-o reacție pe rețelele de socializare, șefa statului a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău vor continua să muncească cu hotărîre pentru ca Republica Moldova să fie membră a Uniunii Europene pînă în 2030.

„Fiecare pas pe care-l facem împreună ne apropie de ziua aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Azi a avut loc prima Conferință interguvernamentală Bruxelles-Chișinău care fixează începerea negocierilor pe mai multe domenii. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest moment într-un termen destul de scurt și am încredere că vom continua la fel de hotărîți pentru ca Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”, a scris președinta Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Precizăm că astăzi, la Luxemburg, a avut loc prima conferință interguvernamentală, în cadrul căreia a fost dat oficial startul aderării țării noastre la blocul comunitar. În luarea sa de cuvînt, premierul Dorin Recean a declarat că țara noastră își vede viitorul doar în marea familie europeană. Potrivit șefului Cabinetului de miniștri, care conduce delegația țării noastre la Luxemburg, Republica Moldova face pași substanțiali pentru a-și consolida economia și pentru a fi un membru competitiv al blocului comunitar.

9
0
0
1
64

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?