Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Maia Sandu, omagiu lui Spiridon Vangheli: "Va fi decretată zi de doliu național"

21 iun. 19:08   Politică
2963 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în contextul decesului scriitorului Spiridon Vangheli, notează Noi.md.

"Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit Coliba Albastră a copilăriei și a plecat la cele veșnice.

Am rămas fără Tatăl lui Guguță, însă îi vom avea mereu pe Guguță și pe ceilalți eroi creați de maestru care ne-a adus în literatura universală.

Spiridon Vangheli a dus faima Moldovei pe toate meridianele. Guguță a fost mai mult decît un personaj literar. Ochii lui Guguță au văzut lumea așa cum trebuie să fie ea - sinceră, frumoasă și omenoasă. Încercăm să regăsim întreaga noastră viață bunătatea și blîndețea lumii lui Guguță.

În semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie, cînd vor avea loc funeraliile, va fi decretată zi de doliu național", se arată în mesajul șefei statului.


Menționăm că decesul scriitorului a fost anunțat de rudele acestuia. Cel care i-a dat viață personajului Guguță, recent, la 14 iunie și-a sărbătorit cea de-a 92-a aniversare.

1
0
3
9
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?