X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Maia Sandu, la Memorialul Eternitate: ”Trebuie să nu permitem nimănui să ne dezbine”

9 mai. 08:35   Politică
2440 1

Șefa statului Maia Sandu, președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu dar și Comisarul european Johannes Hahn au depus flori la Memorialul Eternitate, comemorînd astfel memoria celor căzuți în timpul Celui de-al doilea Război Mondial.

”Astăzi comemorăm pe pamantentii nostru care au luptat pentru a aduce pacea pe continentul nostru. Astazi sarbatorim Europa, ea fiind cel mai de pace proiect.

Este o zi care ne amintește cît de vulnerabilă este pacea și cît de dramatic este războiul. Pentru RM cel mai scurt drum spre o pace sustenabilă este integrarea în UE.

Este ziua păcii și a comemorării și noi moldovenii ne comemorăm morții în liniște, nu există nici o contradicție între pace și aspirațiile noastre de pace. Trebuie să nu permitem nimănui să ne dezbine”, a spus Maia Sandu.

La rîndul său, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a spus că moldovenii trebuie să își amintească despre cei care au adus pacea în Europa.


”Astăzi este o ocazie în plus este să ne amintim despre cei care au adus pacea în Europa”, a spus Grosu.

Reamintim că astăzi se împlinesc 79 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Reamintim că anterior purtătorului de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat că pe 9 mai Republica Moldova va comemora atît eroii căzuți în cel de-al doile război mondial, cît și libertatea și pacea în Europa.

Guvernul a anunțat un amplu program care se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale și care va culmina în această seară cu un concert la care vor participa mai mulți interpreți autohtoni.

Tot astăzi se împlinesc la Chișinău se va desfășura și Marșul Victoriei care va începe la ora 9:30, la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului.

8
1
1
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?