X 
Cutremure stiri: 504

Maia Sandu îndeamnă tinerii să iasă la vot

14 oct. 11:45   Politică
7 ore in urma 2771 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat acest apel după ce a avut o întîlnire cu 140 de tineri, cu care a discutat despre viitorul Republicii Moldova.

Într-o postare video, Maia Sandu a reamintit tinerilor că pot vota în localitățile în care învăță, avînd buletinul de identitate și carnetul de student sau elev.

„Am un mesaj important pentru tineri. Să știți că pe 20 octombrie puteți vota în localitățile în care învățați, la orice secție de vot, avînd buletinul de identitate și carnetul de student sau elev. E foarte simplu mergeți la vot pe 20 octombrie”, a opinat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că peste 40 de mii de tineri, care au împlinit 18 ani, vor vota pentru prima dată la acest scrutin. „Împreună cu alte sute de mii de tineri, votul lor poate înclina balanța. Ce va fi mîine cu Moldova va afecta în cea mai mare măsură tinerii. Avem nevoie de ajutorul tinerilor cu vocea puternică pentru a-i convinge pe toți să iasă la vot pe 20 octombrie. Să nu ne trezim luni cu regrete. Mai ales că referendumul nu are turul 2", a scris Maia Sandu.

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum constituțional pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


În cursa pentru Președinția Republicii Moldova s-au înregistrat 11 candidați electorali. Campania electorală se va încheia pe 18 octombrie.

8
1
0
3
60

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав