X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Maia Sandu i-a salutat pe carabinierii moldoveni la Paris

27 iul. 10:30   Politică
8 ore in urma 1969 0

Președinta Maia Sandu, care se află la Paris, Franța, unde a participat la Ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice, a venit cu un mesaj în această dimineață, notează Noi.md.

"Carabinierii noștri, alături de alte echipe internaționale din 44 de state, contribuie la asigurarea ordinii publice la Paris în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Azi-dimineață, în drum spre Nisa, unde voi avea discuții cu comunitatea moldovenilor, i-am salutat și i-am felicitat pentru contribuția lor importantă la această sărbătoare mondială a sportului", a scris Maia Sandu în rețelele sociale.

Amintim că Moldova a trimis un contingent de angajați ai Ministerului de Interne pentru a participa la menținerea ordinii și securității la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.


Vineri-seara, la Paris, a avut loc ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice. Sportivii din diferite țări au defilat pe vapoare pe rîul Sena.

Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, la evenimentul festiv drapelul țării noastre a fost purtat de arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru. La ceremonie, a fost prezentă și președinta Maia Sandu.

Pînă pe 11 august, țara noastră va concura la următoarele probe sportive: tir cu arcul, atletism, canoe, judo, înot, lupte, tir, haltere, tenis de masă și dresaj.Totodată, Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie. Echipa națională va concura pentru medalii în trei probe sportive-para judo, para powerlifting și para atletism.

Noi.md vă amintește despre proiectul nostru, în cadrul căruia le prezentăm cititorilor noștri echipa olimpică. Vă îndemnăm să susțineți echipa noastră olimpică! #HaiMoldova.

Totodată, dacă sînteți un fan al sportivilor moldoveni, vă îndemnăm să vă abonați la pagina de Facebook Noi.md Sport, unde veți afla ultimele noutăți sportive. Informații despre calendarul evoluțiilor sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de vară din 2024, Paris pot fi aflate în proiectul Noi.md "Infografică".

7
0
0
3
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав