X 
Arşiţa stiri: 203
Jocurile Olimpice stiri: 193
Transnistria stiri: 1417

Maia Sandu, despre reținerea celor doi funcționari bănuiți de trădare de patrie: „Sperăm să vedem și o finalitate”

31 iul. 22:25   Politică
2 ore in urma 1291 0

Președinta Maia Sandu a comentat reținerea șefului Direcției juridice a Parlamentului și a funcționarului din cadrul Poliției de frontieră, cercetați pentru trădare de patrie și complot.

„Cel mai important acum este să ne asigurăm că se sancționează acest exemplu de trădare de patrie, pentru că despre aceasta este vorba, așa cum scrie legea”, a menționat președinta. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Întrebată cum s-a ajuns la aceea că oameni care ocupă funcții atît de importante lucrează în interesul altui stat, mai ales în actualele condiții, Maia Sandu a menționat că din păcate astfel de lucruri se întîmplă, și nu doar în Moldova.

„În Republica Moldova nu a existat o atitudine serioasă de-a lungul timpului, pentru că am avut și politicieni care au fost la cîrma țării și au lucrat pentru interesele altui stat. Acum am văzut această acțiune a instituțiilor. Sperăm să vedem și o finalitate, pentru că nu este suficient să descoperim aceste cazuri dacă ele nu sînt sancționate. Mă refer, evident, la Procuratură și la instanțele de judecată. Sper de data aceasta că și probele sînt serioase și atitudinea instituțiilor care urmează să sancționeze aceste persoane este la fel de serioasă”, a spus președinta.

Noi.md amintește, în dimineața zilei de 31 iulie, mascații de la SIS și PCCOCS au efectuat percheziții la Parlament.


Ulterior, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, au anunțat despre reținerea a doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău.

Potrivit ultimelor informații apărute în presă, ar fi vorba despre șeful Direcției juridice a Parlamentului Ion Creangă, care a fost reținut pentru 72 de ore. Reținerea a avut loc în seara zilei de 30 iulie.

În seara zilei de astăzi, Poliția de Frontieră a confirmat reținerea unui angajat de la SPF Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar instrumentat de procurorii PCCOCS, fără ca să menționeze despre cine este vorba.

4
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав