Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Maia Sandu comentează tentativa de asasinare a lui Donald Trump

14 iul. 09:45   Politică
4231 4

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat îngrijorarea față de incidentul armat petrecut la un eveniment de campanie al fostului președinte american Donald Trump.

Într-o declarație oficială, Sandu a subliniat că „violența politică nu are ce căuta în societățile noastre” și i-a transmis un mesaj de susținere lui Donald Trump, urîndu-i o recuperare rapidă.

De asemenea, președintele Sandu a transmis condoleanțele sale prietenilor și familiei participantului la miting care a fost ucis în atac.

Fostul președinte american Donald Trump a fost asasinat în timpul unui miting în Pennsylvania, incidentul fiind transmis de posturile de televiziune locale.

Discursul politicianului în fața susținătorilor din orașul Butler a durat doar cîteva minute și a fost întrerupt brusc cînd vorbea despre problemele migrației ilegale. Brusc au răsunat focuri de armă, după care Trump, care se afla pe scenă, s-a oprit din vorbit, și-a dus mîna la ureche și s-a așezat în spatele podiumului. El era înconjurat de gărzi de corp.


Cîteva minute mai tîrziu, cînd Trump a reapărut în obiectivele cameramanilor, gărzile îl conduceau pe fostul președinte în afara scenei, cu urechea dreaptă însîngerată.

Potrivit purtătorului de cuvînt al candidatului la președinția SUA, Steven Chun, politicianul a fost supus unui examen medical într-unul dintre spitalele din statul Pennsylvania. Ulterior, Trump a declarat că a fost rănit la ureche și a pierdut mult sînge.

Identitatea trăgătorului care a încercat să îl asasineze pe fostul președinte american Donald Trump a fost dezvăluită. Acesta s-a dovedit a fi Thomas Matthew Crooks, în vîrstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania.

Potrivit surselor publicației, tînărul stătea pe acoperișul unei uzine de producție, la o distanță de peste 119 metri de scenă.

0
10
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0