X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4142

Maia Sandu către preoți: implicarea în activități de destabilizare a țării sînt pedepsite conform legii

6 sep. 17:00   Politică
5 ore in urma 1909 2

Președinta Maia Sandu a îndemnat preoții din Moldova să nu se implice în politică sau în activități de destabilizare a țării. Ultimele, a comunicat Sandu, „sînt pedepsite conform legii”.

În plus, șefa statului a îndemnat preoții „să se ocupe de promovarea moralei creștine și să contribuie la pacea în societatea noastră”. Precizările au fost făcute în contextul informațiilor din ultima perioadă că preoții Mitropoliei Moldovei efectuează pelerinaje în Rusia, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

La emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, Sandu a fost întrebată care ar putea fi rolul acestor preoților în cazul scrutinului din octombrie sau a ideii de integrare europeană.

„Îndemnul meu este ca preoții să nu se lase folosiți în activități de destabilizare a țării, pentru că asemenea acțiuni sînt pedepsite conform legii. Îndemnul meu este ca ei să nu se implice în politică și să lase cetățenii să aleagă ce cred ei. Ei să se ocupe de promovarea moralei creștine și să contribuie la pacea în societatea noastră. Asta este apelul meu și sper să fie auzit de cît mai mulți preoți”, a răspuns președinta.

Amintim, Patriarhia Rusă a organizat vara aceasta pelerinaje gratuite pentru preoții din Mitropolia Moldovei, oferindu-le ocazia să viziteze locurile sfinte din Federația Rusă.


Potrivit unui comunicat emis de Mitropolia Moldovei, pelerinajele „nu au avut scopuri electorale sau politice”.Aceste pelerinaje au fost destinate să întărească legăturile frățești între Biserica Ortodoxă Rusă și cea din Moldova, precum și să familiarizeze clerul moldovean cu patrimoniul spiritual și istoric al Rusiei.

În comunicat se subliniază că aceste inițiative „au fost concepute pentru a sprijini preoții din parohii cu resurse limitate, în special din zonele rurale ale Moldovei”.

8
0
1
0
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав