X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Maia Sandu: Azi marcăm doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE

23 iun. 19:46   Politică
3525 5

"Azi marcăm doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE - doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare”.

Afirmațiile au fost făcute de șeful statului într-o postare pe pagina sa, comunică moldpres.

„În fiecare zi lucrăm pentru obiectivul nostru național - cel de a pregăti Republica Moldova pentru aderare pînă în 2030”, a scris Sandu.

Președintele a publicat și un filmuleț în care sînt secvențe de la semnarea cererii de aderare a țării noastre la UE, secvențe cu primul chestionare transmis spre UE, de la obținerea statului de țară candidată, de la Adunarea „ Moldova Europeană”, de la summit-ul Comunității Politice Europene, de la deschiderea negocierilor de aderare la UE, de la demararea screening-ului și de la semnarea decretului pentru inițierea negocierilor de aderare R. Moldova - UE. Filmulețul se încheie cu un mesaj al negociatorului șef din partea țării noastre, Cristina Gherasimov.

Uniunea Europeană deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei. Pe 25 iunie, președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări.


Consiliul European a decis la summit-ul din 14 decembrie 2023 începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia a fost luată după ce ambele state au depus cereri de aderare la UE și au obținut statut de țară candidat la aderare, acum doi ani.

5
1
1
1
97

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав