X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 169
Transnistria stiri: 1415

Maia Sandu: "Am finalizat negocierile unui acord cu Franța pentru conversia permiselor de conducere"

28 iul. 09:15   Politică
8 ore in urma 1665 1

Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita sa în Franța cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice la Paris, la invitația Președintelui francez, Emmanuel Macron, notează Noi.md.

Șefa statului s-a întîlnit cu echipa olimpică a Republicii Moldova, cărora le-a urat succes și le-a mulțumit pentru munca depusă. Totodată, Maia Sandu, a mers la Nisa, unde s-a întîlnit cu comunitatea de moldoveni.

„Am finalizat negocierile unui acord cu Franța pentru conversia permiselor de conducere. În cîteva luni, cetățenii moldoveni din Franța vor putea preschimba în documente franceze permisele moldovenești eliberate după 2020”, a spus șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a precizat că interesele cetățenilor moldoveni, fie acasă, fie în diasporă, sînt o prioritate a politicii externe și reprezintă un subiect principal în discuțiile sale cu liderii altor țări.

„În sudul Franței, am găsit o comunitate călduroasă și muncitoare. Cetățenii noștri sînt cunoscuți ca oameni de treabă. Ei reușesc în Franța, dar duc dorul de casă: își doresc mai multe zboruri directe și accesibile, dar și să revină acasă pentru a fi mai aproape de părinți, iar copiii de bunici”.

Președinta a vorbit despre realizările guvernării: investițiile în sate, drumuri, linii electrice, spitale și educație.

„Chiar dacă mai avem mult de lucru, Moldova se schimbă în bine și se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană. sîntem hotărîți să continuăm acest drum și să asigurăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii noștri, oriunde s-ar afla”, a conchis șefa statului.

4
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав