Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Maia Sandu a semnat 9 decrete

7 dec. 2023,, 11:49   Politică
4168 2

Maia Sandu a semnat miercuri nouă decrete. Este vorba despre modificarea componenței membrilor Executivului, numirea unei noi judecătoare la Curtea Constituțională, denunțarea mai multor acorduri din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), dar și promulgarea unor proiecte de lege.

Așadar, Viorică Puică i s-a conferit gradul de calificare superior după desemnarea în funcție de judecătoare a Curții Constituționale.

În componența Guvernului, ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu, este înlocuită de Petru Rotaru. Prin același decret, Maia Sandu consemnează plecarea lui Iulian Rusu din funcția de director al Centrului Național Anticorupție și numirea în funcție a lui Alexandr Pînzari.

Șefa Statului a mai promulgat și deciziile prin care sînt denunțate două acorduri din cadrul CSI. Este vorba despre retragerea Republicii Moldova din Statutul Institutului Unificat de Cercetări Nucleare și denunțarea Acordului cu privire la ajutorul reciproc în caz de accidente și alte situații excepționale la obiectivele electroenergetice ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente.

Pe pagina oficială a Președinției au fost publicate decretele care promulgă ratificarea acordului prin care Căile Ferate ale Moldovei primesc de la BERD 23 de milioane de euro, înțelegerea privind cooperarea economică a Moldovei cu Portugalia, dar și înțelegerea cu Olanda privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital.


Maia Sandu a mai promulgat și modificarea a două legi care se referă la evaluarea performanțelor judecătorilor.

11
0
1
0
59

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?