Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu a discutat la telefon cu premierii Belgiei și Irlandei: despre ce au discutat

5 dec. 2023,, 11:07   Politică
2515 1

Președinta Maia Sandu a avut convorbiri telefonice cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, și cu cel al Irlandei, Leo Varadkar. Subiectul principal al discuțiilor a fost progresul Republicii Moldova în cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeană.

„Șefa statului a vorbit despre eforturile consistente ale Moldovei în realizarea reformelor necesare pentru modernizarea țării și avansarea pe calea europeană, transmite unimedia.

Președinta a evidențiat progrese semnificative în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate și în raportul Comisiei din 8 decembrie.

În cadrul discuțiilor, șefa statului i-a îndemnat pe liderii belgian și irlandez să susțină decizia de inițiere a negocierilor cu Republica Moldova cît mai curînd posibil”, menționează Președinția.

Chestiunea urmează să fie dezbătută la reuniunea Consiliului European din perioada 14-15 decembrie.


Pînă atunci, Președinta Sandu, Prim-ministrul Dorin Recean și Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vor purta discuții cu oficialii de nivel înalt ai tuturor statelor membre UE pentru a promova importanța lansării negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

4
1
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?