X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Maia Sandu a comentat întrevederea dintre liderii partidelor de opoziție

23 mai. 14:20   Politică
4788 1

Președinta Maia Sandu a comentat întrevederea moderată de Natalia Morari, la care au participat Ulianovschi, Filat, Chicu, Dodon, Vlah inclusiv Vartanean.

Potrivit șefei statului, Republica Moldova este o țară democratică și oamenii se pot întîlni și pot discuta în orice format și orice subiect. „Atît timp, evident, cît aceste subiecte nu contravin intereselor cetățenilor Republicii Moldova și securității naționale”, a adăugat Sandu, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Republica Moldova este o țară democratică, oamenii se pot întîlni, pot discuta în orice format și orice subiect. Și noi în continuare o să lucrăm ca să creăm condiții pentru ca oamenii să poată să se întîlnească și să discute orice își doresc atît timp evident cît aceste subiecte nu contravin intereselor cetățenilor Republicii Moldova și securității naționale”, a precizat șefa statului.

Amintim, pe 17 mai, liderul socialist Igor Dodon anunța că mai mulți lideri ai unor partide de opoziție au avut o întrevedere pentru a discuta posibilitatea propunerii unui candidat unic la alegerile prezidențiale. Liderul Partidului Socialiștilor nu a dezvăluit cine a participat la întîlnire, însă a precizat că aceasta a avut loc la inițiativa jurnalistei Natalia Morari.

Pe 19 mai, jurnalista Natalia Morari a publicat imagini de la întrevedere. Potrivit imaginilor, la întîlnire au fost: jurnalista Natalia Morari, fostul ministru de Externe în cabinetul de miniștri condus de democratul Pavel Filip, Tudor Ulianovschi, fostul premier și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova Vlad Filat, fostul premier și lider al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei Ion Chicu, fostul președinte și lider al socialiștilor Igor Dodon, fosta bașcană Irina Vlah și deputatul neafiliat Gaik Vartanean, care a aderat la Partidul „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), fondat de primarul capitalei Ion Ceban. La întîlnire au fost inclusiv politologul Ian Lisnevschi, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, ex-ministrul Justiției Stanislav Pavlovschi și avocata Fulga Grabovschi. Potrivit Nataliei Morari, aceștia au avut rolul de „observatori”.


Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie. Concomitent, se va desfășura și un referendum, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.



36
8
2
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?