X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu a avut o întrevedere cu secretarul general al Confederației Europene a Sindicatelor

22 noi. 2023,, 17:26   Politică
2123 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat-o la Chișinău pe Secretarul General al Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC), Esther Lynch.

În discuții, s-a vorbit despre rolul și aportul sindicatelor în protecția angajaților și crearea locurilor de muncă, dar și încurajarea eficienței și sporirea productivității la locul de muncă.

Președinta a subliniat că în Moldova este în derulare o amplă reformă a instituțiilor publice, inclusiv a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și a Inspectoratului de Stat al Muncii. Totodată, au fost menționate angajamentele de a combate plățile salariale neoficiale și alte tipuri de plățile informale, s-a discutat și despre protecția socială a angajaților și eforturile de sporire a asigurării sociale a persoanelor pensionate.

Șefa statului a salutat deschiderea Confederației Europene a Sindicatelor de a susține sindicatele de la noi, în interesul acestora de a prelua bunele practici europene privind protecția muncii.

Președinta a menționat relevanța pe care o au sindicatele, în parteneriat cu instituțiile statului, în procesul național de adaptare a cadrului legislativ la standardele europene. Menționăm că, în scurt timp, va fi semnat Memorandumul de cooperare cu Autoritatea Europeană a Muncii (ELA), fapt ce va facilita integrarea sistemelor de inspecție a muncii din Moldova și UE.

1
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?