COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

MAEIE este în proces de identificare a unui nou ambasador al R. Moldova în Rusia

11 sep. 14:30   Politică
1347 6

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene este în proces de identificare a candidaturii pentru viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost destituit din această funcție în urma unui scandal.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a declarat vineri într-o conferință de presă că autoritățile sînt în proces de numire a mai multor ambasadori și de identificare a candidaturii pentru funcția de șef al misiunii diplomatice de la Moscova.

„Sîntem în procesul de numire a mai multor ambasadori. Pentru mulți dintre ei au fost solicitate agrementările și sîntem în procesul de identificare a unei candidaturi pentru ambasada noastră în Federația Rusă, care ar putea promova interesele țării în cea mai eficientă manieră posibilă”, a declarat Nicu Popescu.

El a precizat că Vladimir Golovatiuc nu mai deține funcția de ambasador din data de 7 septembrie, pentru că a fost necesar să fie respectate procedurile de rechemare. „Orice numire sau rechemare a unui ambasador presupune anumiți pași și acțiuni de ordin legal, anumite proceduri. Aceste proceduri durează”, a precizat șeful diplomației moldovenești.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽