X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

La Chișinău a fost semnat un memorandum trilateral

5 iul. 16:41   Politică
3012 2

Moldova, România și Ucraina vor depune eforturi comune pentru a combate dezinformarea. Miniștrii de Externe Mihai Popșoi, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba au semnat un memorandum trilateral, care vizează contracararea propagandei.

Șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a menționat că obiectivul comun al celor trei state este de a asigura sprijin internațional pentru instalarea păcii în Ucraina. Conform lui, Moldova este pregătită să devină hub logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Totodată, ministrul a punctat că autoritățile de la Chișinău vor depune efort comun cu Bucureștiul și Kievul, pentru a combate propaganda Kremlinului.

„În această declarație, ne exprimăm dorința de a promova cooperarea mai strînsă, pentru a consolida capacitățile comune, pentru contracararea amenințărilor hibride”, a spus Popșoi.

Luminița Odobescu a reiterat că România susține aderarea europeană a Moldovei și Ucrainei.

„Susținerea comunității internaționale nu vine doar în sprijinul Ucrainei, ci apără normele securității internaționale, bazate pe reguli. (…) Semnarea memorandului de înțelegere trilateral pentru combaterea dezinformării reprezintă angajamentul nostru comun de a contracara acest fenomen printr-o cooperare mai structurată”, a declarat ministra Odobescu.


La rîndul său, Dmitro Kuleba a reiterat importanța aderării Moldovei și Ucrainei la Uniunea Europeană. Conform lui, aceasta este unica posibilitate de a obține pace și stabilitate.

„Odată ce devenim membri ai UE, hotarele dintre Moldova, Ucraina și România devin invizibile. Aceasta va fi o nouă oportunitate pentru Europa și noi toți”, a menționat șeful diplomației ucrainene.

4
0
0
1
72

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?