X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Judecătorul care l-a eliberat pe Platon a demisionat

31 ian. 2022,, 17:07   Politică
3059 9

Judecătorul Sergiu Bularu, cel care a admis demersul privind suspendarea executării pedepsei de către Veaceslav Platon, și-a depus cererea de demisie.

Cererea cu privire la eliberarea din funcție a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii la data de 28 ianuarie, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Potrivit sursei citate, acesta a precizat că solicită examinarea cererii de demisie în lipsa sa.

De menționat că Bularu a acces în funcția de judecător în anul 2014. Pînă atunci, timp de cîțiva ani, acesta a activat în Partidul Democrat din Moldova. Mai exact, acesta a deținut funcția de consilier în cadrul fracțiunii parlamentare a PDM.

Amintim că în iunie 2020, ca urmare a demersului de suspendare a executării pedepsei, depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, Sergiu Bularu l-a eliberat din arest pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Ulterior, din 1 ianuarie 2022 acesta a fost transferat de la Judecătoria Ciocana, la Judecătoria Buiucani.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?