X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Irina Vlah: "Este important ca orașul Comrat să construiască un dialog și să găsească un compromis cu Chișinăul"

23 dec. 2023,, 15:00   Politică
3235 1

UTA Găgăuzia este o parte importantă a Republicii Moldova și, prin urmare, capacitatea de a construi un dialog și de a găsi un compromis cu Chișinăul este, probabil, punctul de bază în activitatea fiecărui bașcan și a fiecărui membru al Adunării Populare a Găgăuziei.

Despre acest lucru a declarat fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, cu ocazia celei de-a 29-a aniversări a autonomiei găgăuze.

Ea a menționat că 29 de ani este vîrsta maturității, cînd ar trebui să existe o înțelegere a direcției în care trebuie să se dezvolte.

"Aceasta este vîrsta la care trebuie să-ți pui întrebări dificile despre viitorul tău și să poți răspunde cu sinceritate la ele", a spus Irina Vlah.

Potrivit ei, Găgăuzia are relații strînse cu partenerii externi, inclusiv cu țările Uniunii Europene.


"Continuarea dialogului cu aceștia este, de asemenea, o oportunitate nu doar de a implementa proiecte sociale în orașele și satele din autonomie, dar și de a transmite argumentele noastre comunității internaționale. Sînt sigură că noi trebuie să continuăm și acest dialog. Eu cred în poporul nostru. Cred în tinerii noștri minunați și cred în viitorul Găgăuziei. Sărbători fericite, prieteni, sănătate tuturor, pace și prosperitate Găgăuziei noastre!", a declarat fostul bașcan al Găgăuziei.

14
3
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?