X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Ioniță: România și UE sînt alături de autoritățile și cetatenii R.Moldova

7 mar. 2022,, 08:19   Politică
5695 0

Ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță, vine cu un mesaj de mulțumire adresat cetățenilor și autorităților de la Chișinău pentru efortul depus în gestionarea crizei umanitare provocate de Rusia în Ucraina. Totodată, diplomatul îndeamnă populația să nu cadă pradă știrilor false și să se informeze doar din surse oficiale.

Daniel Ioniță a venit și cu un exemplu privind dezinformarea societății prin anunțurile unor surse ucrainene precum că Aeroportul din Vinnița ar fi fost atacat din regiunea trannsistreană.

Astăzi seara am primit cîteva telefoane de la prieteni din România, îngrijorați de implicarea în război a Republicii Moldova/regiunea din stînga Nistrului. Firesc, am dezmintit. Ministerul Apărării al. R. Moldova neagă informația lansată de militarii ucraineni, precum că rachetele care au lovit astăzi aeroportul din Vinnița ar fi fost lansate din regiunea transnistreană”, a scris ambasadorul.

Potrivit lui, cetățenii și Guvernul Republicii Moldova au dat deja dovadă de solidaritate și empatie exemplară, prin preluarea unui numar impresionant de refugiați, însă în această perioadă mai trebuie însă și să „dezmintă tot soiul de bazaconii care circulă pe rețelele sociale”.

E o certitudine: România și Uniunea Europeană sînt alături de autoritățile și cetatenii Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Nu ne retragem ambasadele, din contra ne consolidăm și ne întărim personalul și resursele pentru a depăși această situație de criză umanitară fără precedent în regiunea noastră. România a donat deja 17 tone de asistență umanitară (alimente, produse de prima necesitate) în Republica Moldova, în folosul unor primării și centre care au primit refugiați din Ucraina. Alte ajutoare vor urma (produse petroliere, benzina, motorina, păcura în cantități impresionante - rămîneți pe fază). Haideți să dăm dovadă în continuare de umanitate și să ne păstrăm calmul și luciditate! Adevărul este de partea noastră”, a punctat el.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав