Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ion Chicu: ”Pe parteneri trebuie să îi primi ospitalier, dar dacă se urcă cu cizmele pe masă - pashol gulyati”

18 iun. 06:00   Politică
4108 0

Republica Moldova trebuie să fie o țară ospitaliere cu toți partenerii de dezvoltare și cu oaspeții care îi pășesc pragul, însă trebui să impună anumite bariere și limite de respect.

Opinia a fost expusă de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, în cadrul unui interviu.

Mai mult decît atît, acesta susține că cea mai mare problemă a țării noastre pornește din interior, dar nu din exterior.

”De pe intern este problema și dacă noi nu o să înțelegem acest lucru și nu o să ne mobilizăm indiferent sîntem de stînga sau de dreapta, dacă ținem la țară trebuie să ne unim și pe parteneri, pe oaspeți să îi primim ospitalieri ca moldovenii iar dacă se suie cu cizmele pe masă - ”pashol gulyati” în contextul dragostei franceze față de noi”, a declarat Chicu.

Referindu-se la așa numitul vis, al unora, de unire cu România, fostul premier a punctat că dacă acest lucru se dorea cu adevărat în afara țării, el ar fi fost realizat demult.


”Dacă mă întrebați care e riscul cel mai mare pentru statalitatea moldovenească și de unde vine el. De unde vine el de pe extern sau de pe intern, eu o să vă spun cu toată convingerea că riscurile interne sînt mai mari decît cele externe. Nu am văzut mare dirință și un plan strategic al românilor să fie unire, sau să ne dea americanii sau nemții sub români. Ei dacă aveau așa plan strategic în făceau de mult. Nu este asta! Mai degrabă este comod pentru ei să fii un teritoriu în bătaia vîntului, să își interesele toți, un așa numit ”prahadoi dvor”. Dacă noi nu vrem să înțelegem acest lucru așa și o să fim”, a spus Chicu

67
2
1
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?