X 
Cutremure stiri: 508

Ion Chicu lansează invitația la dezbateri publice pentru Stoianoglo și Usatîi ©

9 oct. 14:32   Politică
2 ore in urma 1933 0

Ion Chicu, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a lansat o invitație către Alexandru Stoianoglo și Renato Usatîi pentru a participa la dezbateri publice.

Chicu a criticat decizia Maiei Sandu, actuala președintă, de a nu participa la dezbaterile organizate la Televiziunea publică „Moldova 1”, unde erau prezenți cei doi candidați, subliniind că aceasta a evitat să ofere răspunsuri legate de promisiunile sale și acțiunile din timpul mandatului.

„Chiar dacă la această televiziune plătită de noi toți cu 187 milioane de lei pe an, are de 4 ani toate condițiile pentru a se simți foarte confortabil, fără niciun risc de a fi ‘scoasă de pe fix’, cum i se întâmplă mereu când este întrebată despre ‘vremuri bune’, Maia Sandu a refuzat să participe”. N-a vrut doamna președinte să le spună pensionarilor de ce le promite pensie majorată în viitor, dacă tot ea le-a luat în 2023 indexarea de 15%. Pentru o pensie medie, asta ar însemna deposedarea pensionarilor de circa 600 lei în fiecare lună. Ce metodă de manipulare a îndrăgit actuala președinte - mai întâi le iai pensionarilor câte 600 lei pe lună, iar apoi le promiți să le majorezi pensia cu 300. Mai întâi scumpește gazul până la 30 de lei de la 4,60, apoi te lauzi că ai coborât tariful la 18..., a declarat Ion Chicu.

Potrivit lui, „un candidat care respectă cetățenii n-ar trebui să se teamă să vină la dezbateri la ‘Moldova 1’, să răspundă la întrebări”, a continuat acesta, întrebându-se retoric: „De ce se teme Maia?”

În acest context, Ion Chicu îi invită pe Alexandru Stoianoglo și Renato Usatîi la dezbateri publice. “În aceste condiții, vin cu o invitație la dezbateri publice în adresa dlor Alexandru Stoianoglo și Renato Usatîi, vineri la 20.00, sau în orice alt timp comod pentru domniile lor la începutul săptămânii viitoare. Cetățenii trebuie să fie informați, iar candidații au obligația morală să participe la dezbateri,” mai declară Ion Chicu, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

*Publicitate electorala / Partidul Politic "Partidul Dezvoltarii si Consolidarii Moldovei" , candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova Chicu Ion. Achitat conform contractului nr.1.04 din 04.10.2024, Mld Media SRL IDNO: 1003600012997

8
1
0
0
3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав