Ion Chicu a fost întrebat despre etichetările dese, pe care le folosește în comentariile și intervențiile sale din rețelele sociale vizavi de exponenții guvernării. În replică, fostul prim-ministru a spus că, dacă face vreo afirmație, atunci vine și cu argumente în susținerea acesteia.
"Eu îi consider grupare criminală pe acei, care, prin decizia Comisiei Situații Excepționale, alocă miliarde de la stat, fără ca oamenii să știe unde se duc. Consider că este grupare criminală modalitatea, prin care se dă în locațiunile spațiile de la Aeroport și noi am scris despre aceasta și la Procuratură și am argumentat.
Consider că este grupare criminală modalitatea, prin care au schimbat acum Legea Guvernului și toate Hotărîrile importante Cabinetul de miniștri nu le aprobă prin hotărîre de Guvern, pe care s-o consulte preventiv sau s-o dezbată în ședință deschisă și s-o publice ulterior în Monitorul Oficial, dar le aprobă prin proces-verbal, prin decizie protocolară.Aceasta nu este publicată în Monitortul Oficial, nimeni n-o vede și nu înțlelege care sînt consecințele. Eu consider că acestea sînt elemente ale unei grupări criminale, aceasta este uzurpare. De aceea eu mă strădui nu doar să scriu "Grupare criminală" și punct, dar argumentez".
Fostul prim-ministru s-a mai arătat revoltat în privința modificării Legii Guvernului și a Regulamentului Cabinetului de miniștri.
"Ei (n.r. - guvernanții) pot lua decizii de genul: acte legislative, proiecte de legi, amendamente la acte legislative, poziția pe negocierile R. Moldova cu Uniunea Europeană, pozițiile pe cazurile CEDO, rapoartele ministerelor despre activitate, inclusiv executare de buget etc., toate acestea ei le-au transformat în discuție internă".
Amintim că recent Ion Chicu a criticat dur încercările puterii de a schimba Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.
"Au scos, de exemplu, din lista obiectivelor pasibile de privatizare ... teatrele. Deci, teatrele se pot privatiza. Eu sper foarte tare că este o eroare la dînșii. Palatul Republicii, deja după modificarea respectivă în Guvern și o să vedem în Parlament și atrag atenția deputaților din opoziție să nu scape momentul acesta, așadar, Palatul Republicii nu se mai regăsește în lista obiectivelor nepasibile privatizării, adică ăștia pot să scoată Palatul Republicii la privatizare. Și Casa Presei iar vor s-o scoată. Noi, în 2020, am restituit-o la Guvern, înapoi statului. Dacă în asemenea condiții are loc deetatizarea eu sînt împotrivă".De cealaltă parte, a reacționat Roman Cojuhari, directorul Agenției Proprietăți Publice (APP), care a precizat în rețelele sociale că nimeni nu are de gînd să vîndă teatrele.
Adăuga comentariu