X 
Cutremure stiri: 500

Ion Chicu cheamă autoritățile și funcționarii publici la unitate

16 sep. 12:01   Politică
14 ore in urma 3471 0

După ce în ultimele zile Republica Moldova a fost lovită de ploi torențiale care au dus la inundații puternice în mai multe localități din țară, fostul prim-ministru al Republicii Moldova și candidat la fotoliul de președinte în cadrul alegerilor din 20 octombrie, Ion Chicu, cheamă funcționarii publici, oamenii de rînd, dar și formațiunile politice la unitate.

”Din păcate cu natura nu te poți pune cum se zice la noi la moldoveni. În ultimele zile și nopți, avem aprte de niște ploi abundente, intemperii totale care au lovit serios țara, în special unele raioane, afectînd infrastructura drumurilor, dărmînd diguri și multe alte daune. Este clar că atunci cînd ne confruntăm cu asemenea probleme trebuie să fim mai uniți, să mai lăsăm din cearta pe care o avem noi, mai ales politică dintre Guvern și Primărie, dintre cetățeni. Trebuie să ne unim ca să înlăturăm aceste consecințe. Vreau să fac un apel către Guvern, către autoritățile publice locale, să manifeste solidaritate cu oamenii, să lase politic, indiferent de la orice partidu sînteți, să ne unim eforturile indiferent căci doar așa putem ieși din probleme”, declară Chicu într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook.

Totodată, acesta îndeamnă Guvernul să cheme și autoritățile municipale la ședința Comisiei pentru situații excepționale.

”Guvernul cînd convoacă Comisia pentru situații excepționale să invite și pe primarul Chișinăului pentru că el este responsabil de tot ce se întîmplă. Noi o să facem o adresare către consilierii raionali și locali pe care îi are Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei să vină cu demersuri în consiliile respective pentru a aloca banii din fondurile de rezervă, pentru a ajuta oamenii, sinistrații. Din păcate multe raioane au utilizat deja banii din fondurile de rezervă pentru plata salariilor, Guvernul ar trebui aici pe cît posibil să compenseze și să aloce banii respectivi tuturor. Eu chem pe toți la solidaritate, sîntem alături de oamenii care au suferit, indiferent pe cine susțin ei politic și ne politic. Haideți să manifestăm ca măcar atunci cînd avem probleme grave știm să ne unim cu toții. Sănătate și ploi curate tuturor”, mai spune Chicu.

17
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав