X 
Cutremure stiri: 500

Ion Ceban reacționează la "politizarea" pe seama intemperiilor

17 sep. 14:14   Politică
3 ore in urma 1271 0

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, și-a exprimat nemulțumirea față de politizarea excesivă a situației cauzate de ploile recente din municipiu.

El a declarat: „Numai la Chișinău este o simplă ploaie, iar canalizările pluviale nu funcționează,” dînd de înțeles că este acuzat pe nedrept că nu ar fi prevenit consecințele provocate de ciclonul Boris în capitală.

"Din păcate, și de această dată doar la Chișinău s-a politizat la maxim despre intemperiile care au avut loc în municipiu, în țară și într-o bună parte a Europei. Doar la noi unii se pot bucura cînd se întîmplă cazuri tragice care pot afecta siguranța cetățenilor. Facem imunitate și să ne vedem sănătoși.", a spus Ceban.

Potrivit lui, de vineri noaptea,(n.r.13 spre 14 septembrie) serviciile speciale au fost pe teren pentru a elimina efectele ploilor torențiale și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

În urma ploilor torențiale din data de 14-15 septemrbie, Republica Moldova s-a confruntat cu inundații masive care au afectat mai multe localități din țară. Zeci de locuințe au fost inundate, zeci de localități au rămas fără electricitate, iar cîmpurile și drumurile s-au transformat în adevărate lacuri.


În Chișinău, circulația troleibuzelor și autobuzelor a fost suspendată din cauza acumulărilor de apă pe străzi.

Ploile au provocat și alte probleme, inclusiv avarii la infrastructură.

Pe lîngă Moldova, mai multe țări din Europa Centrală și de Est au fost afectate de ciclonul Boris. Printre acestea se numără Polonia, Romînia, Austria, Cehia, Ungaria, Slovacia și sudul Germaniei. În Austria, regiunea din jurul Vienei a fost declarată zonă de dezastru, iar în Polonia și Romînia au fost raportate mai multe decese.

0
4
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав