X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Instanța a decis. Alegerile din comuna Bubuieci, unde a învins candidatul MAN, nu pot fi invalidate

5 dec. 2023,, 20:15   Politică
4135 0

Instanța de judecată a anulat decizia consiliului electoral Bubuieci prin care s-a încercat invocarea faptului că primarul ales al comunei, Leonid Umaneț, din partea Partidului MAN, ar fi fost făcută cu abateri și, astfel, s-ar fi încercat excluderea din cursă cu o ulterioară invalidare a alegerilor din 19 noiembrie.

”Ceea ce trebuia de demonstrat – instanța de judecată a dispus anularea hotărîrii ilegale a organului electoral din Bubuieci prin care s-a încercat scoaterea din cursă a primarului ales Leonid Umaneț. Locuitorii și-au ales primarul. Credem cu fermitate că votul oamenilor va fi apărat de instanțele judecătorești”, a scris primarul general Ion Ceban pe rețelele sociale.

Totodată, instanța a calificat drept neîntemeiate acțiunile depuse de candidatul PAS în Bubuieci, care a pierdut în fața reprezentantului MAN.

Leonid Umaneț a obținut în cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Bubuieci, organizat în 19 noiembrie, 50,75% din voturile localnicilor și a cîștigat în fața contracandidatului său de la PAS, Alexei Percemlî.

16
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?