X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Informație importantă pentru moldovenii care călătoresc în Israel

25 iul. 10:07   Politică
9 ore in urma 1415 0

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău informează că autoritățile israeliene au amînat pînă la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii (Electronic Travel Authorization - ETA-IL) plătite pentru intrarea în țară, notează Noi.md.

Obținerea ETA-IL urma să devină obligatorie și plătită din 1 august 2024 pentru călătorii din toate țările cu care Israelul are un regim de intrare fără viză, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova.

Site-ul pentru obținerea ETA-IL a început să funcționeze în regim de testare de la 1 iunie 2024. În această perioadă, Autoritatea pentru Populație și Imigrare a primit o serie de solicitări pentru revizuirea datei de trecere de la regimul de testare la cel operațional. Astfel, potrivit deciziei actuale a autorităților israeliene, programul pilot a fost prelungit pînă pe 31 decembrie 2024, cetățenii Republicii Moldova avînd posibilitatea de a solicita autorizația fără achitarea taxei.

Autorizația electronică de călătorie se obține exclusiv pe cale electronică.

Procedura pentru obținerea ETA-IL este disponibilă la: https://israel-entry.piba.gov.il/, iar informații suplimentare pot fi consultate la: https://www.gov.il/en/departments/topics/eta-il/govil-landing-page.


Începînd cu 1 ianuarie 2025, taxa pentru obținerea ETA-IL în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 MDL.

0
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав