X 
Arşiţa stiri: 197
Jocurile Olimpice stiri: 196
Transnistria stiri: 1459

Încă un candidat anunță că intră în lupta pentru fotoliul de președinte

30 iul. 13:35   Politică
5 ore in urma 3647 0

Victoria Furtună, fosta procuroare anticorupție, și-a anunțat oficial candidatura independentă pentru funcția de șef de stat.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui videoclip filmat la Tiraspol, unde Furtună, ținînd un hulub în mîini, anunță că în toamnă se așteaptă un război.

Amintim că în luna aprilie curent Victoria Furtună a acționat-o în judecată pe șefa statului, care în martie, în cadrul unei conferințe de presă, fără a-i da direct numele, a spus că unii procurori, ca și-n perioada lui Vlad Plahotniuc, comit abuzuri.

În martie, Victoria Furtună, care a activat timp de 18 ani ca procuror la PA, a publicat o înregistrare video în care a declarat că și-a dat demisia pentru că a fost privată de dreptul de acces la secretele de stat în baza unui aviz negativ al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Amintim că anterior, într-un comunicat de presă Procuratura Anticorupție a precizat că "pe 01 martie 2024 a sesizat Procurorul General despre o scurgere de informație în legătură cu o cauză penală în gestiunea PA, identificînd în așa mod o potențială infracțiune contra justiție comisă de către angajați ai Procuraturii Anticorupție și anume divulgarea datelor urmăririi penale".


La rîndul său, SIS a menționat că acuzațiile Victoriei Furtună în adresa instituției sînt neîntemeiate. "Calificăm aceste declarații neîntemeiate, fără suport probatoriu și rezultat al frustrărilor personale".

29
5
1
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав