X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Înalți funcționari de stat, spionați din dubițe cu antene

15 aug. 2023,, 11:37   Politică
4042 0

Înalți funcționari de stat au fost pîndiți din dubițe cu antene. Unul dintre cei vizați, Vadim Pistrinciuc, a spus jurnaliștilor că asemenea informații i-ar fi fost comunicate de procurori.

Ofițerii au ezitat să confirme sau să infirme asemenea informații. Aceștia au invocat secretul anchetei, însă au menționat că adresele IP erau din alte state și se așteaptă răspunsuri de la autoritățile străine.

Printre cei vizați de scurgeri s-au numărat actualul premier Dorin Recean, fostul deputat Vadim Pistrinciuc, ex-miniștrii Sergiu Litvinenco și Ana Revenco, actualul șef de la Infrastructură Andrei Spînu, ex-deputatul și actualmente ministrul Dumitru Alaiba și alții, se arată într-o investigație a Ziarului de Zardă, notează Noi.md cu referire la realiatea.md.

„Procurorul părea foarte bine informat ce ține de aspectele tehnice pe care eu nu le știam, de exemplu, o mașină cu antene care interceptează. El m-a întrebat dacă nu am văzut astfel de mașină în apropierea mea sau vreo dubiță. Eu i-am spus că locuiesc într-un bloc obișnuit și mereu sînt multe mașini parcate în jur. El mi-a mai povestit cum tehnic se fac chestiile astea.

N-am depus plîngere ca să mă cheme la audieri, dar acolo am scris că sînt parte vătămată. Ei m-au contactat mai devreme, în primăvară, dar eu nu eram în țară”, le-a spus jurnaliștilor Vadim Pistrinciuc.


Dumitru Alaiba a comunicat că „i-a scris” un procuror și l-a invitat la audieri, nu a mers atunci, dar intenționează să o facă. Sergiu Litvinenco afirmă că nu a fost întrebat de anchetatori despre conținutul conversațiilor ajunse publice, i-ar Andrei Spînu a spus scurt că doar a răspuns la întrebările procurorilor.

2
12
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?