X 
Cutremure stiri: 508

Igor Grosu s-a întîlnit cu ambasadorul Yoshihiro Katayama. Despre ce au discutat

3 aug. 2021,, 16:01   Politică
1723 2

Este important ca să fie reorganizat cadrul legal în așa fel încît să fie creat un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional, ca să fie accelerate investițiile atît locale, cît și străine. Subiectul a fost discutat de președintele Parlamentului Igor Grosu și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Yoshihiro Katayama.

În cadrul întrevederii, părțile au avut un schimb de opinii și în ceea ce privește rolul noului Parlament în adoptarea unor legi clare pentru prevenirea și combaterea corupției, o justiție corectă și dezvoltare economică.

„Am discutat despre intensificarea relațiilor interparlamentare, în particular prin intermediul grupurilor de prietenie din legislativele celor două state și despre faptul că un cadru investițional transparent și atractiv este o condiție importantă pentru extinderea prezenței businessului japonez în Moldova”, a menționat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului i-a mulțumit ambasadorului pentru interesul pe care Japonia îl are față de cetățenii moldoveni prin suportul constant oferit în diverse domenii, mai ales în agricultură prin proiectul 2KR. Chiar în ultimul an, guvernul nipon din nou a venit în ajutor Republicii Moldova prin oferirea unui suport generos în combaterea pandemiei COVID-19.

La final, Igor Grosu a felicitat Japonia pentru organizarea impecabilă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo organizate într-o perioadă atît de complicată și unde reprezentanții Moldovei au o evoluție onorabilă și a menționat că ține pumnii strînși pentru sportivii rămași în competiție.

Diplomatul nipon, Yoshihiro Katayama, l-a felicitat pe Igor Grosu cu ocazia alegerii în funcția de șef al Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав