X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Igor Dodon: Interzicerea Bisericii Ortodoxe din Moldova, urmînd exemplul Ucrainei, va diviza țara

29 aug. 15:50   Politică
4 ore in urma 1236 1

Planurile președintei Maia Sandu și ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, de a interzice Biserica Ortodoxă din Moldova (subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse) vor duce la confruntări în rîndul societății, care și așa este scindată de autorități.

Despre acest lucru a declarat unui corespondent TASS fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon.

Anterior, deputatul PAS Vasile Șoimaru și-a exprimat încrederea că autoritățile deja în toamnă vor „renunța” la Mitropolia Moldovei, urmând exemplul autorităților de la Kiev care au interzis Biserica Ortodoxă Ucraineană subordonată Patriarhiei Moscovei.

Potrivit lui Dodon, Sandu și partidul ei au făcut totul pentru a distruge pacea în țară.

Anterior, el a condamnat presiunile autorităților asupra preoților de a trece de la Mitropolia Moldovei la Mitropolia Basarabiei, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Române.


El a subliniat că, în calitate de lider al celui mai mare partid de opoziție, Partidul Socialiștilor, va continua să sprijine Biserica Ortodoxă din Moldova - singura structură canonică de pe teritoriul țării - și pe conducătorul acesteia, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al întregii Moldove.

6
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав