Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Ian Lisnevschi: Noi mereu am creat un dușman cu care luptăm

11 iun. 15:00   Politică
2157 1

În ultimii 30 de ani, poporul moldovean, împreună cu politicienii, și-a creat un dușman cu care să lupte, nepunînd accentul cu adevărat pe conceptul de dezvoltare al țării.

Declarația a fost făcută de politologul și sociologul Ian Lisnevschi în cadrul unui interviu.

"Societatea moldovenească mereu a crezut în politicieni, oamenii simpli au această încredere într-un viitor mai bun, pentru că ei mereu se uită prin prisma activității lor, ei sunt muncitori, au grijă de copii și ei consideră că politicienii fac la fel. Psihologic, omul nu vrea să creadă că politicianul X îl minte, iată de ce orice argument că acest politician este rău el îl asociază la propria persoană. Societatea R. Moldova mereu a căutat dușmani. Din 2005 și până în prezent eu nu țin minte niciun protest fără lozinca: "Jos Mafia". Noi mereu am creat un dușman cu care luptăm. Argumentul opoziției a fost mereu că noi luptăm cu un dușman. Niciodată opoziția nu a venit să spună că are un concept de dezvoltare pe care vrea să îl realizeze și numind și pe cei care pot să îl realizeze. Iată de ce cu tot acest populism noi am ajuns să ne întrebăm: Cum am ajuns să avem jumătate din Parlament format din copii sau oameni care nu au nicio tangență cu conducerea statului, ei nu știu ce înseamnă politologie, așa că de la acești oameni noi nu putem aștepta legi raționale care să ducă la dezvoltarea țării", a declarat Lisnevschi.

Totodată, acesta a menționat că, din păcate, politicienii din ziua de astăzi sunt doar niște populiști care, în mare parte, vin cu promisiuni, dar nu și cu soluții.

"Politicianul din ziua de astăzi este o figură destul de interesantă, un populist care, în mare parte, în activitatea sa, 90% din ceea ce spune sunt doar promisiuni. El este haotic, el nu are un concept și putem explica de ce. De fapt, politicienii, în goana aceasta politică, au uitat de faptul că, venind la guvernare, trebuie să aibă o strategie, un plan de guvernare, o echipă. Venind la guvernare fără un plan, o strategie și fără o echipă, el nu poate să facă nimic. Evident, el poate să aibă unele idei foarte bune, dar el niciodată nu va putea să le realizeze. Noi vorbim despre euro-integrare, dar de fapt în 30 de ani noi nici nu înțelegem ce înseamnă conceptul euro-integrării, pentru că euro-integrarea nu este ceva aparte. Euro-integrarea ține de nivelul economiei, de nivelul bunăstării, adică trebuie să fii un stat dezvoltat, atât, nu trebuie să născocești ceva nou, reforme care practic nu există. Politicienii noștri, de fapt, nu sunt politicieni. Societatea, cu părere de rău, votează emoțional", a mai spus politologul.

35
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?