X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4134

Guvernul dă undă verde: Polițiștii vor emite procese-verbale în format digital

4 sep. 16:34   Politică
4 ore in urma 1606 0

Guvernul continuă să construiască un viitor digital pentru cetățenii Republicii Moldova, aprobînd, la inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, proiectul de lege care vizează modificarea Codul Contravențional nr. 218/2020.

Această inițiativă are drept scop facilitarea constatărilor în cadrul procesului contravențional prin implementarea unor metode electronice prompte și accesibile, contribuind la alinierea activităților procesuale la standardele moderne de digitalizare, transmite Noi.md.


Proiectul reglementează documentarea, examinarea și soluționarea contravențiilor în format electronic, introducînd conceptul de semnătură electronică simplă. Aceasta permite semnarea de mînă a documentelor și încărcarea semnăturii într-o aplicație electronică, reducînd astfel necesitatea documentelor fizice și semnăturii manuale.

Transformarea digitală propusă îmbunătățește semnificativ eficiența și accesibilitatea serviciilor publice, reducînd timpul și resursele necesare pentru procesele administrative. Înregistrarea digitală a semnăturilor și a modificărilor documentelor sporește transparența proceselor, asigură securitatea și autenticitatea datelor și extinde accesul la serviciile publice pentru toți cetățenii, inclusiv pentru cei din zonele rurale sau cu mobilitate redusă.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав