Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020

28 noi. 2018,, 18:32   Politică
3392 3

Autoritățile promis să sporească accesul cetățenilor la informația privind activitatea Guvernului și să modernizeze serviciile publice, notează Noi.md.

Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020 a fost aprobat astăzi de Executiv, în scopul asigurării unei guvernări transparente, responsabile și eficiente.

Documentul va îmbunătăți dialogul autorităților cu societatea civilă și va dezvolta capacitățile funcționarilor publici privind guvernarea deschisă. Totodată, planul include acțiuni ce țin de asigurarea transparenţei achiziţiilor publice, publicarea datelor deschise în timp util şi promovarea utilizării acestora de societatea civilă.

În acest sens, urmează a fi dezvoltate mecanismele de participare electronică la procesul decizional, cu plasarea în mediul online a informației de interes pentru societatea civilă. În același timp, vor fi organizate acțiuni de informare a cetățenilor și a reprezentanților mediului de afaceri privind utilizarea serviciilor publice electronice. Pentru a implica în procesul decizional și cetățenii Republicii Moldova plecați peste hotare, vor fi implementate programele „Grupurile de Excelență ale Diasporei” și „Guvernul mai aproape de tine”.

De asemenea, va continua modernizarea serviciilor publice – acestea vor fi centrate pe cetățean și vor deveni mai eficiente. Conform planului, urmează a fi modernizate 3 tipuri de servicii publice: eliberarea permisului de conducere, acordarea ajutorului de șomaj, determinarea dizabilității și capacității de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?