Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Grosu: Legea împotriva știrilor false va fi înregistrată în Parlament pe 4 aprilie

3 apr. 2022,, 10:30   Politică
7818 0

Un proiect prin intermediul căruia să se pedepsească falsurile, dezinformarea și instigările în afara stării de urgență va fi înregistrat luni în Parlamentul Republicii Moldova, transmite realitatea.md.

Dezvăluirea a fost făcută de Igor Grosu la emisiunea Rezoomat, difuzată pe Rlive și realitatea.md, șeful Legislativului menționînd că prevederile vor stabili inclusiv instituțiile responsabile de monitorizarea spațiului mediatic și informațional.

Președintele Parlamentului a precizat că inițiativa urmează să fie supusă consultărilor publice. În același timp, potrivit lui, prevederile din cadrul proiectului au fost discutate și cu europenii.

„sîntem îm proces de pregătire a instrumentariului care îl are acum la îndemînă Comisia Situațiii Excepționale. Am pregătit un pachet de intervenții legislative, care după 24 aprilie va intra în acțiune, ca să nu ne trezim într-un gol legislativ. Vă asigur că o să fim cu toate instumentele la zi, gata, ca după data de 24 sau după ce nu vom avea situație excepțională, să monitorzăm, iar instituțiile responsabile să poată interveni țintit, în afara stării de urgență. Pot să anticipez, luni va fi înregistrat acest proiect. Vom face consultări publice, îl vom discuta, astfel încît pe 24 aprilie să fim gata și să ne asigurăm că avem spațiu informațional securizat”, a conchis Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?