X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 157
Transnistria stiri: 1458

Grosu, despre odihna deputaților: "Trebuie să-i alungăm în vacanță"

26 iul. 20:16   Politică
5 ore in urma 526 0

Igor Grosu, șeful Legislativului, a anunțat cînd își încheie munca deputații și cînd vor reveni la serviciu după vacanță, notează Noi.md.

"Deputații muncesc pînă pe 31 iulie, cînd va fi ultima ședință. Acum cu plecatul în vacanță cumva noi, confom legii, trebuie să-i alungăm în vacanță. Deja treaba fiecărui ce face cu odihna.

Dar le-am zis că, știți noi avem fenomenul acesta prin ministere, dar și-n Parlament l-am observat, așa cîte o coadă de zile de concediu, am văzut și 50 de zile de concediu nevalorificat. Și eu consider că aceasta nu este corect. Trebuie legal să-ți iei concediu. Treaba ta ce faci tu cu el.

Am văzut, cînd eram la minister că acolo erau zeci de luni. Aveai impresia că acel om nu mai ieșea din birou: el dormea acolo, trăia acolo și muncea întru binele instituției, dar eu nu prea cred în astfel de fenomene. Plus, este contraproductiv: este timp pentru muncă, este timp pentru odihnă, familie, îți mai rezolvi alte probleme. Așadar, conform legii, toți în vacanță!", a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi".

Președintele Parlamentului s-a referit și la situații de excepție, cînd membrii personalului auxiliar ar putea fi rechemați la serviciu.


"Și personalul auxiliar din Parlament are dreptul la concediul lor. În cazuri excepționale, vom avea delegații pe parcusul lunii august, diferiți oaspeți din România, SUA, Țările Baltice, îi vom rechema la muncă, dar strict necesar doar pentru acele zile.

În rest, 31 iulie este ultima zi de lucru și pe 2 septembrie înapoi la muncă și pe 5 septembrie cred că va fi prima ședință de Parlament", a precizat Igor Grosu.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав