Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Grosu: De datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda

22 sep. 15:45   Politică
1758 0

Despre securitatea informațională s-a discutat astăzi cu membrii delegației Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care se află în aceste zile la Chișinău și urmează să aibă mai multe întrevederi cu președinții de comisii parlamentare de specialitate, informează Tribuna.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că, în situația în care se află Republica Moldova la moment – „cu un război în Ucraina; cu peste jumătate de million de cetățeni ucraineni care au traversat țara noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda”.

„Modificările la lege au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive pentru a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională a cetățenilor. Astfel, nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de proveniența lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității sau incită la ură. Am făcut acest lucru și îl vom face în continuare ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, și nu de la propagandă și surse false”, spune Grosu.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав