X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4145

Grosu a venit cu o reacție la declarațiile lui Șoimaru privind posibilitatea interzicerii Mitropoliei Moldovei

6 sep. 10:41   Politică
3803 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție la recentele declarații ale deputatului PAS Vasile Șoimaru privind posibilitatea interzicerii Mitropoliei Moldovei.

În cadrul emisiunii "Cabinetul din Umbră" de la un post TV privat, șeful Legislativului a recunoscut că a avut discuții cu Vasile Șoimaru după ce a făcut aceste afirmații, transmite newtv.md

"Am avut discuții, evident. Vă rog, nu e apanajul nostru să interzicem culte, bisericii și așa mai departe. Noi cu domnul profesor am avut o discuție. Noi avem o realitate. Ne place sau nu, noi avem o realitate. Noi avem cetățenii care cred într-o confesiune, alții care cred în altă confesiune. Nu ai dreptul să

vii peste, trebuie să respecți. Am avut o discuție, domnul profesor a înțeles", spune Igor Grosu.

Amintim că Vasile Șoimaru, care este membru al fracțiunii PAS din Parlament, a declarat la o emisiune TV din 28 august, că "la un moment dat, Moldova va interzice Mitropolia Moldovei, care e, de fapt, a Rusiei, iar problema mitropoliilor se va rezolva chiar în toamna aceasta".

De menționat că anterior președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a subliniat că „nu există niciun pericol” pentru niciuna din mitropoliile din Moldova.

5
6
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав