Preşedintele stiri: 3022

Gavrilița spune dacă Maia Sandu se implică în gestionarea crizei gazelor

26 oct. 12:53   Politică
2077 11

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că șefa statului Maia Sandu se implică în procesul de negociere privind achiziționarea de gaze naturale, însă rolul principal conform atribuțiilor îi revine Guvernului.

„Nu putem spune că doamna președinte nu este implicată în acest proces, însă rolul principal conform atribuțiilor îi revine Guvernului”, a declarat Gavrilița la ÎnProfunzime de la ProTV, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„În primul rînd, noi toți lucrăm într-o echipă, deci pentru prima dată în foarte mulți ani noi avem un Președinte, un Parlament și un Guvern care lucrează împreună într-o echipă asupra aceleași agende și viziuni de dezvoltare. Aceasta înseamnă că chiar dacă negocierea contractului ține de Guvern și MoldovaGaz, oricum noi în toată această perioadă am discutat inclusiv cu doamna președinte și colegii din Parlament pentru că acestea sînt subiecte care vizează întreaga țară și vizează cetățenii noștri. De aceea, nu putem spune că doamna președinte nu este implicată în acest proces, însă rolul principal conform atribuțiilor îi revine Guvernului”, a declarat Gavrilița.

Anteriot, Președinta Maia Sandu a declarat că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a declarat șefa statului.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X