X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fracțiunea BCS din parlament au părăsit sala de ședințe

17 aug. 2023,, 11:45   Politică
3420 0

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că boicotează ședința extraordinară a Parlamentului.

Potrivit deputaților din opoziție, decizia vine după ce toate propunerile lor pentru completarea ordinii de zi au fost respinse de majoritatea parlamentară.

”Fiind în sesiunea extraordinară am venit cu mai multe solicitări către majoritatea parlamentară. Dar nici măcar o solicitare cu privire la prețul la pîine nu este suficientă pentru majoritatea parlamentară. Nici acest acest subiect nu poate fi discutat, nici ajutoarele către 1 septembrie de care au nevoie cetățenii Republicii Moldova în condiții de criză. Am încercat să analizăm ce este atît de urgent de examinat în lista subiectelor de astăzi și nu am găsit nici unul atît de important, dar am văzut tentativa cu pre-vettingul, am văzut pregătirea PAS-ului pentru alegerile locale și preluarea abuzivă a domeniului de protecție socială, educație și anume că administrația locală va rămîne fără atribuții și aveți un aviz negativ al CALM al unei structuri importante. În această situație noi înțelegem că PAS merge în sesiunea extraordinară pe agenda sa politică, iar noi BCS nu facem parte din această agendă politică și partinică, în aceste condiții, în semn de protest părăsim ședința de astăzi a Parlamentului”, a declarat deputatul Vlad Bătrîncea.

Drept replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu unele precizări.

”Ieri am avut ședința biroului permanent la care au participat vreo 5 participanți ai opoziției, nici unul din subiectele propuse astăzi nu au fost propuse la ședința biroului permanent. Asta vorbește despre ipocrizia, despre nedorința de a munci. Probabil erau cu gîndul la hodina întreruptă. Au venit să bifeze că au fost la muncă, să ia banii pentru ziua muncită. Poate ar fi cazul să modificăm regulamentul, să nu îi plătim pe trișorii care mănîncă doar. Au venit, au semnat în listele de prezență că ei chipurile au muncit, după au plecat. Asta este fața reală a opoziției noastre”, a declarat Grosu.


10
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?