Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fostul premier Pavel Filip, ținta unui cereri de chemare în judecată. Ce a hotărît instanța

14 iul. 2023,, 13:02   Politică
3700 0

Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată înaintată de fostul deputat Eugeniu Nichiforciuc împotriva fostului lider al Partidului Democrat și ex-prim-ministrului Pavel Filip.

Hotărîrea a fost pronunțată vineri, 14 iulie, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Mai exact, Nichiforciuc l-a atacat în judecată pe Filip pentru declarațiile din 18 decembrie 2020, cînd Parlamentul a votat Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. Atunci, fostul lider al PDM a scris pe rețele de socializare că în urma votării proiectului, statul ar urma să piardă 160 milioane de lei/anual – bani care vor merge în buzunarele „autorilor schemelor cu țigări” Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Pavel Filip s-a referit la prevederea inclusă în document, conform căreia Guvernul a permis celor care produc țigări cu foi/cigarillos să plătească impozite/accize mai mici decît țigările clasice.

Ca urmare, Nichiforciuc l-a atacat în judecată pe Filip pentru răspîndirea informațiilor defăimătoare, care lezează onoarea, demnitatea, reputația profesională.


La fel, Nichiforciuc a solicitat dezmințirea informațiilor, exprimarea scuzelor publice, precum și achitarea sumei de 30 mii lei drept prejudiciu moral.

Prin decizia instanței, cererea a fost respinsă ca neîntemeiată. Totuși, hotărîrea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 zile.

4
4
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?