X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Experți în economie de pe ambele maluri ale Nistrului, reuniți la Chișinău

4 iul. 17:30   Politică
2701 0

Astăzi, în format de videoconferință, a fost convocată cea de-a 2-a ședință din anul curent a grupurilor de lucru pentru economie, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul reuniunii, au fost abordate subiecte de actualitate în domeniile comercial, economic, vamal, fiscal și ecologic, notează Noi.md.

Referitor la pretinsele deficiențe invocate de Tiraspol, în contextul oferirii statutului de monopol fiscal Societății pe Acțiuni „Metalferos”, experții de la Chișinău au informat că instituirea acestei măsuri își propune drept scop eliminarea dezechilibrelor și asigurarea unor prețuri concurențiale pe piața deșeurilor de metale feroase din Republica Moldova.

Această măsură va crea reglementări clare, echitabile și de reintegrare economică pe sector. S-a explicat și argumentat că inițiativa dată nu poartă un caracter coercitiv sau discriminatoriu și nicidecum nu este direcționată împotriva activității Uzinei Metalurgice Moldovenești din or. Rîbnița.

Cu privire la procedurile și cerințele aplicabile în procesul de export, reexport, import și tranzit de mărfuri strategice pe teritoriul Republicii Moldova s-a reiterat că acest dosar ține de competența Comisiei interdepartamentale de profil, a cărei activitate este reglementată prin Hotărîrea Guvernului n.606/2002, iar exigențele sînt unice în raport cu toți agenții economici de pe întreg teritoriul țării, cu respectarea angajamentelor internațional asumate în acest sens și asigurarea securității naționale.


În același timp, experții de la Chișinău din sfera ocrotirii mediului înconjurător au explicat modalitatea de implementare a noilor cerințe legislative, aplicabile în egală măsură companiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, în partea ce ține de asigurarea responsabilității extinse a producătorului antrenat în activități de recuperare, valorificare sau reciclare a produselor scoase din uz sau devenite deșeuri, precum și procedura de înregistrare în Lista producătorilor, prin intermediul Sistemului informațional automatizat „Managementul deșeurilor”.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?