X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Eurodeputat: Demisia lui Cioclea dovedește nereușita în recuperarea miliardului

20 noi. 2018,, 18:40  
3637 3

"Demisia guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, arată eșecul autorităților de la Chișinău de a recupera miliardul de dolari dispărut și de a aduce vinovații în fața justiției". Declarația aparține deputatului european Siegfried Mureșan.

Potrivit lui, în cei doi ani de mandat ai guvernatorului Cioclea, s-au realizat progrese insuficiente în recuperarea banilor furați. Totodată, deputatul european spune că demisia lui Sergiu Cioclea ridică semne de întrebare cu privire la recuperarea prejudiciului și găsirea vinovaților în viitorul apropiat.

"Parlamentul Republicii Moldova trebuie să numească rapid un nou guvernator care să fie credibil, competent și să asigure independența BNM de factorul politic. Pentru a redobîndi încrederea investitorilor în sistemul bancar din Republica Moldova este nevoie de lămurirea furtului miliardului, întărirea legislației în domeniu și o bancă națională independentă. De asemenea, dacă autoritățile de la Chișinău vor să recîștige încrederea partenerilor europeni și să accelereze procesul de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie să recupereze toți banii dispăruți din bănci și să aducă vinovații în fața justiției", se arată în declarația europarlamentarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?